Corona Corporate

Хигиена, дистанция – спазваме всичко с надеждата да ни отмине.

Междувременно идеите на лоши хора и идеите на добрите хора са с еднаква вероятност да хванат корен в душите на хората.

Едни изкупуват тоалетна хартия, а други – оръжия. Някои търсят как да измамят останалите по телефона или интернет, възползват се от всяка криза.

Едни прекарват с часове пред екрана във виртуално учене, други се оправдават с ваканцията/неплатения отпуск, за да не вършат нищо.

Едни са у дома и търсят начини за полезно действие, други се събират по градинките на по бира. Прекалената паника и прекалената безотговорност са двете крайности, в които в никакъв случай не бива да се изпада.

Прекалената паника и прекалената безотговорност са двете крайности, в които в никакъв случай не бива да се изпада.

Всеки решава за себе си, но е важно какви решения се взимат на глобално ниво – днешните решения ще създадат утрешния свят. Ето едно политическо мнение от САЩ, както и вдъхновяващо видео за обикновените хора по света в аплодисменти за лекарите си. Нека този вирус е повод да подобрим, а не да влошаваме живота си в бъдеще.

Ние вкъщи работим както обикновено. Ден ходи на работа в болницата с професионална маска и ръкавици навън. Аз карам онлайн уроци сутрин и следобед. Моята рутина вече ми харесва. Офисът ми е у дома, а децата ми са на един екран разстояние и учат. Полезни сайтове има много, светът е готов за учене дистанционно.

Мама гледа всички новинарски емисии и тайно се тревожи, много. Но е провела с нас жестомимичен разговор. Разговорът. Каза да не се тревожим, ако нещо стане. Животът продължава. Тя не иска да виси по болници и на командно дишане в условия на вирус. Ние чухме желанието й.

Не искам да мисля за такъв момент, вярвам, че дори и да се заразим, ще се лекуваме и имаме всички шансове да оздравеем. Тя особено, за нас е ясно. Междувременно животът продължава. Отивам да си пия витамините и да слушам класическа музика, докато си правим ежедневните рехабилитационни упражнения. Лимонадата ни все още е вкусна.

Рисунка на женско лице и надпис "корона"

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *