yoga mat pink dumbells orchid namaste

Спорт вкъщи

Вече повече от месец сме в ситуация на изолация и много хора започнаха да полудяват у дома. Някои дори безотговорно излизат навън, невярващи на новините и напук на мерките, които са в името на здравето на всички.

Ние вкъщи също полудяваме. Мама не може да издържа без въздух навън, но когато й сложим маска и й помагаме за кратка разходка около блока, крачето й блокира и не може да върви. Значи и за нея изолацията е пълна. Води я до мисли за желан край на мъката. Хората с проблеми ги усещат многократно по-тежко сега.

Аз усетих преди дни, когато се наложи да си подам данъчната декларация, че откакто от месец не излизам мускулите ми са атрофирали. След първото си „приключение“ навън имах мускулна треска два дни. Може би защото реших да се кача по стълбите до апартамента, но все пак.

Знам, че това е най-малкия проблем, но и собственото тяло е важно и помага на психологическия баланс. Ето защо започнах йога и леки тренировки у дома, с екипировката, която си седи в ъгъла от години.

Тежко е, но усещането е невероятно. Усещам мускули, които не знаех, че имам. В интернет е пълно с платени и безплатни сайтове и места за тренировка, ето една моя любима инструктурка – Касандра. Тя предлага и куп страхотни десет минутни видеа за разтягане сутрин, които помагат, вдигат настроението и дават енергия за поне още час тренировка. Естествено, правя и по малко карате и силови натоварвания, но сега са първите стъпки. Важното е, че са позитивни и ми дават енергия за целия ден.

Всеки може да се погрижи за себе си, ресурсите са налични.

Така е по-способен да е полезен и на околните. Не се давайте на изолацията, тя може да доведе до позитивни промени.

#dailylemons

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *