Коледно у дома

Още три дни до Коледа.

детайлите правят настроението

Не знам как е при вас, но в нашето семейство не обичаме да започваме празниците още от края на ноември. Коледа си е за Коледа. Инак емоцията някак се изпразва от съдържание.

Като малки украсявахме елхата в първия ден от коледната ваканция и се радвахме на украсата до 6.01 – да ни минат празниците и да дойде училище.

И тази година постъпихме точно така. Но за разнообразие в новия ни дом не сме си взели елха. Решихме да подходим алтернативно и екологично – без отсечени или изкуствени елхи. Затова украсихе стълба! Да, неочаквано се получи доста весело и празнично, въпреки железните степенки. Сложихме всички възможни играчки и гирлянди, събирани през годините и voila! – Коледа е възможна и с по-нисък бюджет и с достатъчно желание.

елхостълбата – коледна експлозия!

Какво е истински важното – елхата и подаръците, които ще премахнем от списъка с покупки този сезон; или това, че сме здрави и сме заедно? Аз мисля второто; и е важно да ценим малките моменти и радостта от споделянето.

подаръци за съседите – домашно сладко

Истина е, едно – две добри дела за Коледа са най-добрия подарък! Вижте дали съседите нямат нужда от покупки, дарете макар и скромна сума (ние го направихме) на някой сигурен, кажете мила дума на близък или по-далечен човек. Останете си вкъщи и попейте заедно, макар и фалшиво! От това по-коледно няма!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *